„SENSE“ детски център
Позвънете ни на тел.
+359 879 800 013 / +359 877 800 770
или +359 877 464 220

Помогнете на детето си да повиши своята осъзнатост и да развие ефективни механизми за справяне с предизвикателствата, като се доверите на специализираните ни детски психолози в „SENSE“ детски център.

Подобно на възрастните, децата също изпитват трудности в различни сфери. Ето защо подкрепата от детски психолог играе огромна роля в периода им на израстване, особено при децата с аутизъм.

Едно от предимствата на психолозите ни в „SENSE“ детски център е, че те са еднакво специализирани както в работата с деца в норма, така и с такива от аутистичния спектър.

Ние знаем, че всички деца са уникални, затова се обръщаме с огромна любов и приемане към всяко едно от тях.

Срещите с детски психолог в центъра ни се провеждат в безопасна и подкрепяща среда, което предразполага детето да се чувства спокойно и да изпита доверие към терапевта.

Това му дава пространство да споделя своите мисли и чувства свободно, без да се тревожи, че има възможност да бъде отхвърлено или неразбрано.

Открийте ключовите ползи за Вашето дете от терапевтичните сесии с детски психолог в „SENSE“ детски център

✓ Развиване на самостоятелността

✓ Повишаване на увереността

✓ Подкрепа към академични постижения

✓ Поощряване на положително поведение

✓ Работа по семейните взаимоотношения

✓  Преодоляване на страхове и фобии

✓  Овладяване на различните кризи на възрастта

✓  Развиване на мотивация

✓  Справяне с повишена тревожност

✓   Преработване на саморазрушително поведение

✓   Премахване на деструктивни елементи в поведението

✓   Обучение на техники за преодоляване на гнева

✓   Преодоляване на екранна зависимост

✓   Преодоляване на нощно напикаване

✓   Отработване на хранителни нарушения

Защо ранната подкрепа от детски психолог е важна за децата с аутизъм?

Критичен период за развитие

Научните изследвания показват, че първите години от живота на детето са критични за неговото неврологично развитие. Ранната намеса може да максимизира социалните, емоционалните и когнитивните умения на децата с аутизъм, възползвайки се от този период, когато мозъкът е най-податлив на обучение и промяна.

Усвояване на основни социални умения

Децата с аутизъм често изпитват трудности със социалните взаимодействия и комуникацията. Работата с детски психолог би ги подкрепила в това да се научат да разпознават социални сигнали, да изграждат приятелства, да участват в споделена игра и други умения, които са важни за общуването и социалната интеграция.

Подобряване на поведенческите проблеми

Детските психолози в “SENSE” помагат за идентифицирането и модифицирането на проблемно поведение. Терапевтичния процес е насочен към развиване на адекватни стратегии за справяне, което улеснява децата при управлението на емоциите им и изразяването на чувствата по здрав начин.

Подкрепа за семейството

Нашите психолози работят не само с детето, но и с родителите, като ги обучават как да подкрепят развитието на своето дете у дома. Те предоставят ресурси и стратегии за справяне със специфичните предизвикателства на аутизма, което ги улеснява и намалява стреса от живота им.

Предотвратяване на по-сложни проблеми

Ранната намеса от детски психолог може да предотврати или намали тежестта на бъдещи проблеми. Отработвайки своите трудности възможно най-рано, детето получава шанс да развие положителни умения и навици, които могат да намалят нуждата от по-интензивни интервенции в бъдеще.

Посетете ни на място в „SENSE“ детски център и получете безплатна първична оценка за състоянието на детето си.

Заявете дата за посещение

    Ще се свържем с Вас при възможност, за да потвърдим датата за посещение и необходимите детайли.

    Детски психолог