„SENSE“ детски център
Позвънете ни на тел.
+359 879 800 013
+359 877 800 770

Услугата ни за звукова стимулация предлага специализирани програми, с помощта на които се подобрява както умственото, така и емоционалното благополучие.

Всеки един от записите е внимателно селектиран и включва различни звукови честоти и ритми. Целта на тези честоти и ритми е да въздейства пряко върху мозъка и тялото на детето Ви и да насърчи развитието на различни области.

Ние от „SENSE“ детски център се стремим да предлагаме високоефективни, иновативни и изпробвани методи, с които да помогнем на Вас и Вашите деца да получите най-добрата подкрепа, съобразена с личните Ви нужди.

Музикалната стимулация лекува и трансформира. Доверете се на нашите специалисти и помогнете на детето Ви да развие своя умствен потенциал.

В „SENSE“ детски център предлагаме следните програми:

TLP - The Listening Program ®

TLP е метод, който пряко въздейства върху мозъчната дейност, с помощта на звуковото възприятие. Музиката е класическа и специално направена за програмата.

Тренирайки мозъка се наблюдават дългосрочни промени в ученето, четенето, слушането, вниманието, говорните умения, социалната ангажираност, мозъчната дейност, поведението и емоционалната регулация и още много други.

Програмата е особено подходяща за деца с аутизъм, като им помага да се справят със сензорна дисфункция,  антисоциалното поведение, да подобрят обработката на информация и двигателните си умения. Също така е подходяща и при други състояния и трудности. Голяма част от родителите, които ползват TLP за децата си споделят, че тя променя животи.

InTime™

InTime™ е персонализирана звукова програма за слухов тренинг. Програмата комбинира движения на тялото, гласът на детето, специален барабан и други музикални инструменти , чрез които се акцентира върху ритъма и звуковите честоти.

С помощта на програмата се стимулират различни области на мозъка и се развиват уменията за слухова преработка, комуникационните умения, емоционалната интелигентност, понижава се тревожността, подобрява се моторната координация и др.

InTime™ се препоръчва при състояния като:

Аутизъм

Разстройства на детското развитие

✓ Дислексия

✓ ADHD

Трудности в езиковите и моторния умения

✓ За подобряване на академичните умения

Нарушения на сензорната обработка

✓ Обучителни трудности

✓ И други

TAVS ®

TAVS е програма, която оценява слуховите и визуални умения на детето ви. С нейна помощ могат много точно да се разберат кои области трябва да бъдат тренирани и съответно да се започне работа по специализирана програма.

TAVS е изключително гъвкав апарат, с който се изследват области като: слухово-моторни умения, времето и реда за обработка на слухови и зрителни стимули, локализация и времетраене на звукове, кръстостването между звук и др.

Изследването на тези области се нуждае от подготвен специалист, който знае как да използва информацията и може да предложи адекватна грижа за детето Ви. Изберете най-доброто за него и се доверете на експертите в „SENSE“ детски център.

Посетете ни на място в „SENSE“ детски център и получете безплатна първична оценка за състоянието на детето си.

Заявете дата за посещение

    Ще се свържем с Вас при възможност, за да потвърдим датата за посещение и необходимите детайли.

    Звукова стимулация