„SENSE“ детски център
Позвънете ни на тел.
+359 879 800 013 или +359 877 800 770

В „SENSE“ детски център предлагаме рефлекторни масажи на тялото и стъпалата, както и упражнения за ръцете, които подпомагат формирането на важни за детето рефлекси.

Рефлексотерапията се основава на теорията, че различните области на стъпалата например,  съответстват на различни органи и системи в тялото. Прилагайки натиск върху тези зони, влияем благоприятно на функцията на нервната система.

Масажната терапия би могла да помогне на детето Ви, като понижи нивата му на стрес и безпокойство, което ще подобри качеството на съня и комуникативните му умения.

В допълнение масажната терапия може да изгради връзка между детето и терапевта, което също е предпоставка за подобряване на социалните умения на детето с околните.

По време на масажната терапия се правят упражнения развиващи Палмарния рефлекс и Пинсетния захват, които са от изключително важно значение. Ако останат потиснати, тяхната липса би засегнала ръкописът на детето, а в последствие и речта.

Връзката между движенията на ръката и устата са важни за изграждането на контрола на мускулите в предната част на главата. Някои деца са чувствителни към допир и в такива случаи ние уважаваме границите на детето.

Как рефлекторният масаж ще бъде полезен на Вашите деца?

Терапевтите в „SENSE“ детски център имат богат опит при работата с деца от аутистичния спектър, деца с поведенчески проблеми, такива с дефицит на вниманието и деца в норма. Използвайки любящ подход и модерни методи на работа, те ще дадат възможност на детето Ви да:

Увеличи времето за задържане на вниманието и проследяването на определена дейност

Подобри зрителния контакт с човека отсреща

✓ Изгради доверителна връзка

✓ Повиши фините си моторни умения

Формира и развие умения и желание за споделена, съвместна игра

Развие уменията си за имитация

✓ Доброволно да заяви желанието си за участие в дейност

✓ Регулира емоциите си и да овладее чувствата си на стрес и безпокойство

Развие своите комуникативни умения

Изгради умения за изчакване и спазване на зададена от терапевта структура на работа

✓ Подобри координацията „око – ръка“

✓ Формира и развие умения за Палмарен рефлекс и Пинсетен захват

Рефлекторният масаж е особено подходящ за ученици, които продължително време стоят в статично и седнало положение. С негова помощ ще се намалят болките в гърба, ще се подобри усвояването на важни за растежа минерали и белтъчини, а в някои случаи би повлиял за редуциране на наднорменото тегло.

Децата се радват на дейности, които са познати и предсказуеми, а терапевтичният масаж ще им помогне в произвеждането на важни химикали, които ще подобрят цялостната им хомеостаза.

Посетете ни на място в „SENSE“ детски център и получете безплатна първична оценка за състоянието на детето си.

Заявете дата за посещение

    Ще се свържем с Вас при възможност, за да потвърдим датата за посещение и необходимите детайли.

    Рефлекторен масаж