„SENSE“ детски център
Позвънете ни на тел.
+359 879 800 013 или +359 877 800 770

Както знаем – музиката е емоция! И освен звучната й красота, използвайки я терапевтично, с нея ще обогатим и емоционалната интелигентност на Вашето дете. 

Сесиите с нашите специалисти включват различни дейности, като например пеене, танци, свирене на инструменти, импровизация, имитация и слушане на музика.

Както и името издава, музикотерапията е практика, която включвайки музиката, се справя с най-различни състояния и емоционални нужди.

С нейна помощ детето Ви може да намали тревожността си и да понижи нивата на стрес. Всеки подход е съобразен изцяло с всички индивидуалните нужди и възможности.

Слушането и работата с музика са много повече от просто забавление за детето Ви.  Според изследвания, когато слушаме музика или свирим на инструмент, се активира целия мозък.

По този начин се получава възможност да се работи върху различни области, като например двигателните способности, паметта, емоционалната обработка, речта и др., и да се формират нови връзки и пътища в мозъка.

Защо музикалната терапия е полезна за всяко дете?

Подобрено емоционално състояние

Музикалната терапия може да помогне на детето Ви и да развие уменията си за емоционална регулация. С нейна помощ ще намери нови начини да се успокоява и ще се намали вероятността от агресивни или други предизвикателни поведения.

Музиката може да помогне като през емоцията, която носи със себе си, покаже на детето, че може да се освободи от даден спомен или от потиснати чувства. Тези промени се отразяват положително в поведението му и в отношението му, както към себе си, така и към околните.

В музикалната стая на „SENSE“ детски център детето Ви ще повиши и нивото си на концентрация. С помощта на структурираните сесии, в комбинация с фокуса на вниманието насочен към музиката, могат да помогнат на детето да остане ангажирано в терапевтичната дейност.

Ефективна при децата с аутизъм

Музиката е невербална форма на комуникация, която може да стимулира детето да се изразява по различни начини,  да формира умения за общуване с околните и цялостно да подобри комуникационните си умения.

Терапията има благоприятно въздействие върху деца с аутизъм и други поведенчески разстройства, като намалява техните нива на стрес и тревожност. Това се случва поради отделянето на ендорфини, които действат като естествени болкоуспокояващи.

Опитът ни сочи, че музикалната терапия е особено подходяща за децата с аутизъм, като им помага да усвояват всекидневни умения. Чрез насочване с определени текстове на песни, в комбинация с определени движения, учим децата на уверено справяне с всекидневните задачи.

Посетете ни на място в „SENSE“ детски център и получете безплатна първична оценка за състоянието на детето си.

Заявете дата за посещение

    Ще се свържем с Вас при възможност, за да потвърдим датата за посещение и необходимите детайли.

    Музикотерапия