„SENSE“ детски център
Позвънете ни на тел.
+359 879 800 013
+359 877 800 770

Градинската терапия е още една възможност за стимулиране на развитието на Вашето дете! 

Тя е новаторски подход, който използва растенията, градинарството и преживяванията на открито, за да насърчи растежа и развитието на деца със специални нужди. 

Природата има невероятна способност да успокоява – представете си цветя, зеленина и успокояващите песни на птиците. Градинската терапия лекува тялото и душата, и влияе върху цялостното засилване на имунната система.

Чрез практически дейности и сензорна ангажираност, градинската терапия предоставя пространство за разнообразни активности.

Тя създава атмосфера за пълно отпускане и ще помогне на детето Ви да си почине от ежедневната агресивна градска среда.

Какво прави градинската терапия толкова добър избор за развитието на Вашето дете?

Градинарството ангажира множество сетива, което го прави богато сензорно изживяване за деца с аутизъм и нарушения в развитието. Тя предлага на децата съвкупност от звуци, текстури и аромати, като стимулира сетивата им и улеснява сензорната интеграция. От усещането за пръст между пръстите им, до аромата на цъфтящи цветя, тези сетивни срещи помагат като подобряват фокуса, вниманието и саморегулацията.

  Чрез дейности като копаене, засаждане, поливане и подрязване, Вашето дете ще усъвършенства координацията си око-ръка, ще укрепи мускулите си и ще подобри сръчността си. Формирането на тези двигателни умения биха  довели до подобряване на изпълнението на ежедневните дейности и самообслужването.

Градинската терапия е от нашата съкровищница от възможности за учене. Това е услуга, която предоставяме в топлите и слънчеви дни. Докато детето Ви изследва градината, то ще опознае различни растения. Това ще стимулира неговото любопитство и ще разпали въображението му.

Докато детето се запознава с имената на растенията и тяхното описание, градинарството насърчава и езиковото му развитие. На пръв поглед поливането на растение е лека задача, но динамиката, която детето изгражда, ще му помогне да се справя с предизвикателствата в собствения си живот.

Отглеждането на растения и наблюдаването на техния растеж подкрепя чувството на отговорност, гордост и постижение. Повишава се самочувствието и увереността, а също така се насърчава работата в екип, сътрудничеството и социалните умения.

Градинската терапия е подход, който развива любовта на децата към околната среда. Заповядайте заедно да наблюдаваме как комбинирайки терапията с природата, даваме възможността на детето Ви по един прекрасен начин да развие потенциала си.

Посетете ни на място в „SENSE“ детски център и получете безплатна първична оценка за състоянието на детето си.

Заявете дата за посещение

    Ще се свържем с Вас при възможност, за да потвърдим датата за посещение и необходимите детайли.

    Градинска терапия